PREMONTREI RENDI SZENT NORBERT GIMNÁZIUM

9700 Szombathely, Széchenyi u. 2.; Tel.: 94 / 333-700; Fax: 94 / 333-699 mellék 34; Mobil: 30 / 414-6202; Email: gimnazium @ szent-norbert.hu

KEDVES PREMONTREIS DIÁKUNK!

A Nyílt hálózat –„ Premo-Free” használatával kapcsolatos tudnivalók a következők

• A hálózat célja, hogy az iskolától idegen eszközöket is elláthassunk internet kapcsolattal
• Működése: A közzétett szabad jelszó használatával bárki szabadon kapcsolódhat a Premo-Free adóhoz.

A jelenleg hatályban lévő kiskorúak védelmét szolgáló kormányrendeletben előírt szűrő szoftver szerepét a NIIF által is javasolt proxy szerverre telepített szűrő alkalmazás látja el, melyben az iskola vezetősége által megadott kategóriák tiltásra kerülnek.
A tiltott kategória megnyitását a betöltődő oldalon látható "Tiltott oldal." felirat jelzi.
A nyílt hálózaton torrent forgalom, nagyméretű (több gigabyte) fájlok letöltése tilos. Amennyiben a forgalom monitorozása közben ilyent találunk, abban az esetben az adott készülék (és az azt azonosító gyári fizikai cím) az adott tanévben tiltásra kerül a rendszerben.
Amennyiben a forgalmat szűrő proxy szerver és az azt vezérlő program beállításihoz illetéktelen csatlakozási, feltörési, belépési kísérletet tapasztalunk az érintett készülék (és az azt azonosító gyári fizikai cím) végleges tiltásra kerül.
A nyílt hálózaton az un. "alvó" eszközök eltávolítása miatt rendszeres időközönként a csatlakozáshoz szükséges jelszó megváltoztatásra kerül. Ebben az esetben a MOZÁN keresztül megküldjük a belépéshez szükséges új jelszót.

Kérem diákjainkat, hogy a felajánlott lehetőséggel ne éljenek vissza!